Een nieuwe groene en waterrijke buurt ‘De Stolptuin’

In het woongebied Bangert en Oosterpolder verrijst een nieuwe groene en waterrijke buurt. ‘De Stolptuin’ komt aan de noordoostelijke rand van Hoorn, omringd door de oude dorpslinten Blokker en Zwaag en op de hoek van de Westerblokker en de Strip. 

Dit is een ontwikkeling van Exploitatiemaatschappij Westfriesland (een samenwerking van Linden Groep bv en AM bv). EWF ontwikkelt hier 94 woningen. Het wordt een gevarieerd woongebied van duurzame koop- en huurwoningen in een prachtige architectuurstijl met dorps karakter. Voor de kinderen zijn er volop speelgelegenheden in onder andere de centrale groenstrook. Voor de fiets en de auto zijn specifieke ontsluitingswegen voorzien. Parkeren kan in de parkeerhofjes bij de woningen, langs de straten of op de eigen kavels.

De Stolptuin dankt zijn naam aan de historie van de plek, namelijk fruitteelt in tuinen en gaarden, en de mooie monumentale West-Friese stolpboerderij ‘De Barmhartige Samaritaan’ aan de zuidoostelijke zijde van het plan.

In nauw overleg met de gemeente Hoorn stellen wij een stedenbouwkundig plan op en stemmen we de vervolgstappen af.

Momenteel loopt er een wens enquête voor geïnteresseerden en omwonenden. Klik op bijgevoegde button voor meer informatie.


Klik hier