Oplevering woontorens ‘De Looiers’ in het historische centrum van Purmerend

Deze maand zullen de 40 kopers van het project De Looiers de sleutel ontvangen van hun nieuwe woning. De Looiers is een ontwikkeling van projectontwikkelaar Linden Groep en is gebouwd door Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen. De Looiers bestaat uit 36 appartementen, 4 penthouses en 44 parkeerplekken verdeeld over twee luxe woontorens. De torens zijn gelegen aan de Where en op loopafstand van de binnenstad van Purmerend.

Het project De Looiers staat op een bijzondere plek. Het ontwerp wordt gekenmerkt door 2 torens en creeert een eigentijdse vertaling van een stadspoort. De gebouwen verschillen in hoogte, maar zijn wel familie van elkaar en vormen een ensemble. De hoge toren ‘markeert de overgang tussen de historische binnenstad en de latere stadsuitbreiding uit de jaren 30. De positie van de hoge toren is extra bijzonder, omdat deze toren ook in de as staat van de Gedempte Where. De lage toren bouwt af naar de hoogte van de naastgelegen monumentale villa. Samen versterken en markeren ze de entree van de stad. Tussen de torens is een doorgang naar een semi-openbare ruimte aan de Where. Daarmee wordt, vanuit de binnenstad, de relatie met de Where hersteld.

Woningen in Purmerend zijn en waren hard nodig. De 40 appartementen zorgen voor doorstroming op de woningmarkt. Alle woningen zijn ruim voor de oplevering verkocht, vrijwel uitsluitend aan kopers uit Purmerend en omgeving. 

Vanzelfsprekend zijn de woningen duurzaam en energiezuinig gebouwd. Op het dak liggen zonnepanelen, die energie leveren aan de woningen. Tevens zijn de woningen aangesloten op de stadsverwarming.