Historisch pand wordt onder handen genomen.

De affectie en betrokkenheid voor monumenten op Curaçao bracht Linden Groep naar de bijzondere wijk Scharloo in Willemstad. Liefde voor het eiland, de mensen en de lokale historische architectuur heeft ertoe geleid dat Linden Groep, kantoorhoudend in het centrum van Amsterdam, Scharlooweg 33 heeft aangekocht in 1995. Vervolgens werd in 2003 het historische pand aan Scharlooweg 29 eigendom van Linden Groep. De kracht en de ervaring van Linden Groep ligt in het (her)ontwikkelen van monumentale panden met behoud van de originele stijl en aanzien van vroegere tijden. 

Linden Groep ziet monumentale panden zowel in Nederland als op Curaçao niet als passief erfgoed. Integendeel, historische gebouwen zijn actief in directe omgeving en de stad waarin het zich begeeft. Het biedt mogelijkheden voor herontwikkelingen en hedendaagse invullingen met een eigen specifiek karakter en stijl. Beide in verval geraakte langhuizen aan de Scharlooweg zijn in de eerste jaren na de aankoop volledig gerenoveerd met zoveel mogelijk behoud van originele materialen en details. Het monumentale landhuis Scharlooweg 29, daterend uit het einde van de negentiende eeuw, was in 2003 volledig vervallen. Desalniettemin representatief voor de bijzondere architectuur van de wijk en een uitdaging voor Linden Groep om volledig in ere te herstellen. Trots om wederom een bijdrage te mogen leveren aan de typische Curaçaose barokke architectuur en op deze wijze een waarde toevoegt aan Willemstad, het Unesco Werelderfgoed. 

De laatste jaren heeft Kas di Kultura kantoor gehouden in het gerenoveerde landhuis. Onlangs heeft Kas di Kultura, vanwege een reorganisatie, het pand verlaten. Na een uitgebreide onderhoudsbeurt zal dit bijzondere monument binnenkort beschikbaar komen. Het beschadigde stucwerk van de buitengevels wordt hersteld. Al de nodige specialistische herstelwerkzaamheden worden door het zeer ervaren Curaçaose Bouwbedrijf BWC bv uitgevoerd. Zowel het exterieur als het interieur van het pand wordt opnieuw geschilderd. De technische installaties worden flink onder handen genomen, waarbij internetbekabeling wordt vervangen naar een hoger niveau (CAT6). Binnenkort zal Scharlooweg 29 namens Linden Groep te huur worden aangeboden via Landmark real estate www.landmark.cw